HTML

ezérttartittezazország

Élet a közszolgálatban, avagy nem az ember, a rendszer a rossz.

Friss topikok

  • zed is dead: Azt mondtad a gyökérnek, hogy "majd meglátom" s ezek után meglepődsz, hogy elvárt az irodájába? Ta... (2013.02.28. 19:43) Görénynap

Címkék

Az iktatás megkerülhetetlen problémája

2012.11.09. 09:54 mezítlábasfellebbezés

Minden hivatalnak központi figurái, minden titkok tudói az iktatóban ülő nénik. Nálunk három ilyen is van, nem értem miért, hiszen mindenki maga címezi a borítékjait és a hivatali dolgozók maguk mennek a leveleik után, amikor grátiszba a nénik szépen megkérik őket, hogy ha már így odavetette az aktuális kollégát a sors, ugyan ossza már szét mindenkiét. Hogy egyébként mi a feladatuk, rejtély, ahogy az is, miért kellenek erre a rejtélyre hárman.

Egy biztos: az iktatószámokat ők osztják. Az ügyeknek aktaszáma, az egyes ügyeken belül elkészített iratoknak iktatószáma van, ami sorrendileg emelkedik. Addig rendben is van, hogyha új ügy kerül A Hivatalhoz, akkor ők veszik fel a rendszerbe és adják a megkülönböztető ötjegyű sorszámot, amely függ attól, hogy melyik osztályé lesz, mi a tárgya, stb.

Ha viszont egy ügyhöz készítek el új iratot, az lesz az adott aktán belüli egyes, az ügy következő irata a kettes, stb. Namármost ezt is kérni kell... (kérni!!!) Ennek rendje és módja szerint fel is hívtam a néniket, sűrű bocsánatkérések közepette, hogy minderre negyed ötkor kerítek sort, és mondtam, hogy akkor kérném a számot, első irathoz. Erre válasz: "Egyes, jó lesz...?"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezertartittezazorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr224898367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása