HTML

ezérttartittezazország

Élet a közszolgálatban, avagy nem az ember, a rendszer a rossz.

Friss topikok

  • zed is dead: Azt mondtad a gyökérnek, hogy "majd meglátom" s ezek után meglepődsz, hogy elvárt az irodájába? Ta... (2013.02.28. 19:43) Görénynap

Címkék

How to...

2012.11.28. 15:37 mezítlábasfellebbezés

A legfontosabb feladat, ha egy nagy hivatal része szeretnél lenni még egy ideig (amíg nem fizeted ki az adósságaidat, és rázódsz helyre úgy ánblokk, illetve amíg nem szeded össze magad annyira, hogy válts), hogy egyáltalán nem szabad kitűnni. Mi mind egyéniségek vagyunk - ezt tudjuk. 

Napi cél a szomszéd irodában ülő főnök minél nagyobb körben történő kikerülése. Ha egy hétig nem lát, az a legjobb (10 pontos). Ez a hét hat napos, és tegnap már el is buktam sajnos. Kénytelen voltam átmenni kérdezni. De jövő héten új játék indul, és ez így megy minden egyes fizetésig. 

De visszatérve a beovadásra: soha nem szabad egyéni véleményt hangoztatni. Tilos továbbá okosabbnak lenni a főnöknél, méginkább az irodavezetőnél.

Apropó irodavezető, két nap múlva lesz a szokásos havi, nagy tömeg előtt előadott, szakmainak korántsem nevezhető önfényező maszturbáció - más néven értekezlet. A kollégák nagy többsége a kávésbögréjébe, zsebébe, szék karfájába kapaszkodva fehéredő ujjbegyekkel, kínos, ám együttérző mosollyal köszöntve a többi sérelmet elszenvedő felet, túlélésre játszik, míg az irodavezető elsusogja, hogy ő mennyire jó és mindenki más mennyire hülye. Ugye? Kérdezi a kollektívától, a kollektíva a cipője orrát bámulja, itt-ott halk bégetés.

Szürkeség a téma még mindig. Ajánlott időben érkezni, időben kilépni. Szigorúan félórás ebédidőt tartani lehetőleg egészségügyi sétával, vásárlással, hivatalos ügyek intézésével, az ebéd várhat, míg visszaérünk és a rendszerbe ismét munkaERŐ-ként jelenünk meg. Cookie-kat, előzményeket naponta törölni, illetve a hidemyass.com egy nagyon hasznos honlap ám.

KVCG szünet szigorúan vörös posztó. Ellenben a huzatérzékeny kolleginák mindig becsukatják az irodaajtót, ami jó, mert így szólhat zene, ám a villany is ég, ebből egyenesen levonható kívülről a gyanútlan ellenség (más néven ügyfél) számára, hogy komoly munka folyik.

Ha netán mégis utolér a végzet és agyontörte már a seggünket a gurulós szék, nos akkor nincs mese, dolgozni kell. Ilyenkor ha lehet, tegyük mindezt rendkívül látványosan. Ajánlott feldúlt fejjel papírokat zörgetve időnként végigmenni a folyosón (ezt non-working időszakban is tanácsos eljátszani), különösen a főnök irodája előtt. Így láthat, ellenben ebéd utáni nyálfolyós szunya közben lehetőleg zárjuk be az ajtót. Illik továbbá hangosan beszélni Az Ügyről, valamint nemtetszésünknek úgy hangot adni, hogy a megfelelő fülekbe eljusson, hangsúlyozva, hogy mi ugyan dolgoznánk, DE az ügyfél; a szakhatóság; a társosztály; az atyaúristen miatt nem tudunk, pedig...

A munkás nap akkor tekinthető eredményesen befejezettnek, ha aznapra minimum letoltuk az adott feladatot magunkról - találja meg másnap reggel más a postafiókjában a "kérném együttműködését az alábbi..." levelünket. Ilyen levelekbe CC főnök, ezt sem szabad elfelejteni. Tanácsos továbbá naponta reportolni, hogy mennyi mindent végeztünk. No nem a főnöknek, hiszen akkor mi lesz az elkerüléses játékkal - ezt a főnök seggnyalói felé kell megtennünk olykor.

Nos úgy érzem, a fenti néhány egyszerű szabály betartásával és elfogadásával bárkinek stabil állása lehet a közszolgálatban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezertartittezazorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr414931792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása